schilderwerk

Wat kost binnenschilderwerk?

Binnenmuren, plafonds, trappen, keukens of badkamers schilderen. Al dit valt onder binnenschilderwerk. Maar dat betekent niet dat er geen verschil zit in prijs. Want wat kost binnenschilderwerk precies? 

Binnenschilder versus buitenschilder 

Om de kosten van de schilderwerken te kunnen berekenen zijn er volgens https://www.de10beste.be/schilders/  een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Het eerste onderdeel is het uurtarief. Het uurtarief van een binnenschilder is anders dan die van een buitenschilder. Zo kost een buitenschilder ongeveer € 40,- tot € 50,- per uur, terwijl een binnenschilder gemiddeld € 35,- tot € 40,- vraagt. De reden waarom een buitenschilder meer kost is het feit dat zei speciale verf gebruiken en meer verschillende materialen nodig hebben. 

De precieze kosten van een schilder kun je pas achterhalen wanneer je hier daadwerkelijk onderzoek naar doet. Schilders met meer ervaring zullen bijvoorbeeld ook meer geld vragen. 

De prijzen van binnenschilderwerk 

Binnen kun je bijna alles laten schilderen. Maar het is dan wel handig om te weten hoeveel dit ongeveer gaat kosten. Daarom staat hieronder een lijstje met de verschillende werkzaamheden en de gemiddelde kosten. 

  • Binnenmuren en plafonds. Om een muur van 50 m² te laten schilderen ben je ongeveer € 500,- kwijt. De prijs is gemiddeld namelijk € 6,- tot € 15,- per m². 
  • Ramen. Voor het schilderen van ramen ben je gemiddeld € 15,- tot € 25,- per raam kwijt. 
  • Deuren. Het gaat hierbij over binnendeuren. Buitendeuren valt onder het werk van een buitenschilder. Een deur laten schilderen kost ongeveer € 70,- tot € 110,-
  • Trap. Het schilderen van de trap is niet alleen leuk, maar ook heel nuttig. Het gaat namelijk slijtage tegen. Één traptrede kost zo’n € 15,- tot € 20,-

Bespaartips! 

Wil je besparen op het schilderwerk in huis? Dat kan! 

  1. Doe zelf voorbereidend werk. Zo bespaar je de schilder tijd, en jezelf geld! 
  2. Schakel in een winterschilder. De winterschilder is goedkoper doordat er minder mensen hun woning laten schilderen in de winter. 
  3. Kies een schilder uit de buurt. Zo bespaar je op de voorrijkosten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *