Je eerste huis kopen of huren?

Je eerste huis kopen of huren?

In je leven heb je veel doelen die je op een gegeven moment wilt behalen. Voor veel mensen kan dit het halen van het rijbewijs zijn, maar voor andere kan het ook zijn om uit huis te gaan. Zo woon je nog vaak bij je ouders en kan dit je ergeren en wil je graag op jezelf gaan wonen. Echter is het wel een doel dat moeilijk te behalen is, dit komt doordat de huizenmarkt momenteel slecht is in Nederland. Zo is het heel moeilijk om aan een woning te kopen en moet je goed kijken naar de opties die je hebt. Je moet ten eerste kijken naar de omgeving waar jij je toekomstige woning wilt hebben. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een woning dicht bij je werk of bij je school. Ook moet je echt goed kijken naar wat voor een woning je wilt hebben, zo kan dit huur zijn, maar ook koop. Het kopen van een huis kan moeilijk zijn, maar als je een fulltime baan hebt, kun je eventueel een hypotheek aanvragen. Het huren van een woning is misschien beter en hier heb je ook verschillende opties in, zo kun je gaan voor een sociale huurwoning of een particuliere huurwoning.

Sociale huurwoning

Een sociale huurwoning is een goedkope woning waar je goed kunt wonen. Deze sociale huurwoningen worden aangeboden door een wooncorporatie en vaak moet je hiervoor ingeschreven staan. Dit kan vanaf je achttiende en als je ouder bent kun je eenvoudiger aan een sociale huurwoning komen. Voor een sociale huurwoning mag je niet teveel verdienen en is het bedoeld voor de mensen met een minimum inkomen. Op de website van de wooncorporatie kun je verschillende huizen zien en kun je jezelf hiervoor opgeven. Echter krijgen mensen die langer ingeschreven staan dan jouw voorrang. Mocht je een pasgeboren baby hebben kun je altijd urgentie aanvragen en is de kans groot dat je een sociale huurwoning krijgt.

Een huis kopen

Bij het huren van een woning is de woning niet helemaal van jou en mag je bepaalde dingen niet doen. Door een huis te kopen heb je dit probleem niet en is het huis ook echt helemaal van jou. Zo kun je verbouwen en mag je echt zelf bepalen hoe jouw huis eruit ziet, echter is het wel moeilijk om een huis te kopen. De huizen zijn namelijk heel duur en hiervoor heb je een hypotheek nodig bij de bank. De bank controleert je inkomsten en wilt vaak ook dat je een vast contact bij een werkgever hebt.

MEER TE WETEN KOMEN

meubels

Welke meubels