Hoe vind ik de beste makelaar?

Tijdens de zoektocht naar een huis kan een aankoopmakelaar een erg belangrijke rol spelen. Deze zorgt er namelijk voor dat je jouw droomhuis kan kopen, voor een zo goed mogelijke prijs. Maar hoe weet je nou of je de beste aankoopmakelaar in Zwolle hebt gevonden?

Toegevoegde waarde

Een makelaar moet betrouwbaar zijn, en als belangrijkste jouw belangen voor ogen hebben. Het gaat tenslotte om een enorme uitgave, dus het moet allemaal wel naar wens gebeuren. Je bent niet verplicht om een aankoopmakelaar in te schakelen. Als je dit wel doet, is het daarom ook goed om jezelf af te vragen wat deze makelaar als toegevoegde waarde zal hebben. Wat kan de makelaar voor mij doen wat ik zelf niet kan of wil? Daarnaast voldoet een goede makelaar ook aan een aantal eisen:

– Lid van een brancheorganisatie

Het is goed om te kiezen voor een professionele makelaar, die is aangesloten bij VBO, NVM of Vastgoedpro. Hierdoor weet je zeker dat de makelaar gekwalificeerd is, aangezien deze organisaties hoge eisen stellen aan alle makelaars. Ook staan deze makelaars erom bekend om te werken met consumentvriendelijke algemene voorwaarden, opgesteld in samenwerking met Vereniging Eigen Huis.

– Een goede klik met de makelaar

Een huis kopen is natuurlijk niet iets wat je dagelijks doet. Het gaat vaak om een hele grote som geld die je uitgeeft. Daarom is het net zo fijn als je een goede klik hebt met je makelaar, aangezien deze je persoonlijk zal begeleiden.

– Op de hoogte van jouw wensen

Om erachter te komen wie de beste makelaar in Zwolle is, kan je deze een aantal vragen stellen, en je keuze daarop baseren. Het is bijvoorbeeld fijn om te weten hoe een makelaar de woningwaarde van een huis bepaalt. Een makelaar hoeft niet bij alle onderdelen van een huis kopen te helpen, je kan er ook voor kiezen om bepaalde dingen zelf uit te voeren.

Waar kan ik rekening mee houden in mijn keuze?

Om te kijken welke makelaar het beste bij jou past, kan je kijken of je iemand in de buurt kan vinden die ook recent zijn huis heeft gekocht of verkocht. Door in je omgeving te informeren kom je er al snel achter welke ervaringen andere mensen hebben met makelaars. Daarnaast zijn er online ook veel recensies te vinden over de werkzaamheden die de makelaars voor anderen hebben uitgevoerd.

Makelaar gevonden?

Als je eenmaal een makelaar hebt gevonden die je bevalt, kan je onderhandelen over de kosten die je moet betalen. Geef hierbij aan welke werkzaamheden je door de makelaar uit wilt laten voeren. Je mag over de kosten onderhandelen, aangezien de meeste makelaars de courtage niet vastgelegd hebben. Nadat je hier over uit bent, is het goed om veel contact te houden.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *