Ongedierte

Hoe vervelend is ongedierte, kies daarom voor ongediertebestrijding

Ongedierte in of rondom je huis kan erg vervelend zijn. Er zijn verschillende soorten ongedierte en daarom zijn er ook verschillende soorten ongediertebestrijding. Hieronder zie je een lijst met dieren.

  • Knaagdieren, bijvoorbeeld ratten, woelratten of muizen.
  • Insecten, zoals vliegen, muggen, en hout aantastende kever
  • Geleedpotige, vaak zijn dit spinnen.

Dit zijn de vier hoofdcategorie├źn. Ander ongedierte zoals zilvervisjes, mieren en houtworm vallen onder deze categorie├źn.

Over het algemeen helpt het veel om goed te ventileren en eten in afgesloten containers te bewaren. Iets wat hier niet bij helpt zijn mollen. In het volgende stuk staat hoe je die kan bestrijden.

Carbid voor mollen om te bestrijden

Carbid is een soort steen. Dit wordt gemaakt door cokes en gebrande kalk samen te smelten. Om een mol diervriendelijk weg te jagen kan je dit gebruiken. Carbid voor mollen bestaat uit kleine stukjes steen met een penetrante geur. De geur wordt vrijgegeven bij het toevoegen van water. Dit stop je dan in de molshoop bij de hoofdingang, nadat je het carbid hebt geactiveerd kan je op de molshoop afsluiten met een steen of een deksel. De geur van het carbid verspreid zo door de gangen van de mol heen. Dit jaagt de mol dan weer weg door de geur.

Tips voor het voorkomen van ongedierte

  1. Gooi geen zaden of broodkruimels in de tuin voor de vogels. Niet alleen trekt dit de vogels aan die vervolgens de tuin onder poepen. Maar het kan er ook voor zorgen dat andere ongedierte hierop af komt
  2. Laat niet te lang je afval staan. Zorg dat je dit regelmatig weg gooit en de vuilnisbak op laat halen.
  3. Bewaar voedsel zoveel mogelijk in afgesloten containers.
  4. Let erop dat je je woning goed ventileert, vocht trekt ongedierte aan.
  5. Als je iets van buiten meeneemt zorg er dan voor dat je goed hebt gekeken of er geen beestjes in zitten.

Richt ongedierte echt schade aan?

Ja, ongedierte kan echt schade aanrichten. Meestal gaat het over spullen die eronder lijden. Denk hierbij dan aan houtwormen die je houten pilaren aanvreten. Of knaagdieren die aan je meubels knagen. Maar je kan er ook ziek van worden. Knaagdieren kunnen bijvoorbeeld ziektes met zich meebrengen. De meest voorkomende ziektes die knaagdieren mee brengen zijn: salmonellose, leptospirose en de ziekte van Weil. Ze brengen dit over door aan voedsel te knabbelen waar jij ook wat van binnen kan krijgen. Maar gelukkig komt het zelden voor dat mensen in het ziekenhuis belanden door ongedierte. Dus je hoeft je geen zorgen te maken.

Schoonmaak tips tegen ongedierte

Je hoeft je er niet voor te schamen. Iedereen heeft er weleens last van. Ongedierte in huis is heel vervelend daarom hebben wij wat schoonmaaktips opgeschreven om jou een beetje op weg te helpen. Als eerste is het belangrijk om de diertjes buiten te houden. Plaats horren voor je ramen en dicht gaten en kieren met bijvoorbeeld kit. Zorg ervoor dat etenswaren goed verpakt zijn en zoveel mogelijk in afsluitbare bakjes. Door dit te doen kunnen de dieren er niet bij. Ruim vuile vaat meteen op. Zo zorg je ervoor dat er geen eten is voor het ongedierte. Veel succes met schoonmaken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *