Een kamersteiger huren of kopen?

Als je een bedrijf hebt dat zich bezighoudt met werkzaamheden bij mensen thuis, dan is het mogelijk dat je regelmatig een kamersteiger nodig zult hebben. Een rolsteiger kost vaak duizenden euro’s en dat heeft natuurlijk niet elk bedrijf op de rekening staan. Het kopen van een kamersteiger en het huren van een kamersteiger hebben beide voor- en nadelen. In dit artikel vind je meer informatie over het kopen en huren van een kamersteiger. Aan de hand hiervan kun je bepalen wat de beste keuze is voor jouw bedrijf. 

Het huren van een kamersteiger 

De meeste startende ondernemers willen of kunnen geen kamersteiger kopen. Dat is zeker niet vreemd, want een kamersteiger kost duizenden euro’s en zoals je hebt kunnen lezen of zelf ervaren hebt, heeft niet elk bedrijf zomaar duizenden euro’s op de rekening staan. Daarom kiezen de meeste startende ondernemers ervoor om een kamersteiger te huren. Dit is in het begin wel goedkoper, maar kan op de lange termijn erg prijzig worden. Daarnaast heb je bij het huren van een kamersteiger minder zekerheden en dat kan vervelend zijn als je jouw bedrijf wilt laten groeien. 

Het aanschaffen van een kamersteiger 

Mocht je bedrijf over voldoende budget beschikken om een kamersteiger te kunnen aanschaffen, maar heeft je bedrijf dagelijks of zeer regelmatig een kamersteiger nodig, dan kan het verstandig zijn om geen kamersteiger te huren. Het huren is op de lange termijn duurder en ook is er niet altijd een kamersteiger beschikbaar voor de verhuur. Als je juist dan een nieuwe opdracht moet uitvoeren, heb je een groot probleem. Wees daarom slim en kies voor het aanschaffen van een kamersteiger als je deze kunt betalen. 

Een financiering aanvragen 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is het huren van een kamersteiger op de lange termijn veel duurder dan het kopen van dezelfde steiger. Er zijn veel ondernemingen die het geld om een kamersteiger aan te schaffen niet zomaar kunnen missen, maar wel graag gebruik willen maken van de voordelen van het aanschaffen van een kamersteiger. Dat is gelukkig ook mogelijk als je hiervoor een financiering aanvraagt. Deze kun je aanvragen bij je eigen bank, maar ook bij een andere kredietverstrekker. Het is wel verstandig om er rekening mee te houden dat het lenen van geld ook risico’s kent. Spreek daarom altijd eerst met je accountant of schakel een financieel adviseur in als je een lening wilt aanvragen. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *